ZAMÓWIENIA PRZYJMUJEMY DO PONIEDZIAŁKU DO GODZINY 21:00

NAJBLIŻSZA DOSTAWA 2 marca (Czwartek)

Migdały sycylijskie ekologiczne


Migdały sycylijskie ekologiczne
Cena: 48,00 zł
500g
produkt chwilowo niedostępny
produkt certyfikowany

(Kraj pochodzenia: Włochy)

Co to są migdały
Walory zdrowotne i smakowe migdałów ludzkość docenia już od tysiącleci. Ich ojczyzną, jest najprawdopodobniej Afryka Północna, aczkolwiek ze względu na walory smakowe rozpowszechniły się praktycznie pod każdą szerokością geograficzną. Obecnie największymi producentami migdałów jest Hiszpania, Włochy i Grecja poza Europą USA.


Dlaczego warto regularnie spożywać migdały
Nasiona migdałowca zawierają blisko 20% białka oraz około 50% tłuszczu, bogatego w nienasycone kwasy tłuszczowe. Dlatego właśnie migdały, od dawna uważa się za symbol dobrego samopoczucia i zdrowia.
Orzechy migdałowca, są źródłem błonnika, witamin oraz minerałów w tym manganu, potasu, wapnia, żelaza, cynku i selenu. Migdały, warto również włączyć do naszej codziennej diety, ze względu na wysoką zawartość wapnia, boru, a także witaminy młodości - witaminy E, orazryboflawiny – witaminy B2.
Zalecane kobietom w ciąży, ze względu na dużą zawartość kwasu foliowego.
Migdały, są także doskonałym źródłem energii na każdy dzień. Wolne od glutenu migdały, są popularnym składnikiem preparatów żywności bezglutenowej, przez co są zdrową alternatywą dla osób z alergią pokarmową.
Najlepiej spożywać na pusty żołądek, w celu zapewnienia poprawnego wchłaniania ich składników odżywczych.

Migdały stanowią wspaniałą przekąskę w czasie diety wyszczuplającej. Zapewnią naszemu organizmowi liczne składniki odżywcze oraz regulują przemianę materii i zapobiegają odkładaniu się tłuszczów.


Jeśli nie przekąska to co
Migdały, to przede wszystkim pyszna i zdrowa przekąska, a o ich atrakcyjności decydują niepowtarzalne walory smakowe.
Dużym zainteresowaniem cieszą się również w przemyśle cukierniczym, gdzie wykorzystywane są do produkcji słodyczy, mas i kremów, deserów czy marcepanu.
W kuchni, możemy je wykorzystywać nie tylko jako składnik słodkich dań, deserów czy ciast ale i do potrw mięsnych, drobiowych czy rybnych, a także sałatek owocowych i warzywnych.
 


Produkt certyfikowany Produkt certyfikowany