ZAMÓWIENIA NA KOLEJNĄ DOSTAWĘ PRZYJMUJEMY DO PONIEDZIAŁKU 22.10.2018 do godz.21.00

 

Dostawa na Warszawę i okolice  naszym transportem 25.10.2018. Dostawa kurierem 26.10.18

 

UWAGA!!!

01.11.2018- Święto Wszystkich Świętych i brak dostaw.

Wszystkie zamówienia złożone po 25.10,2018 zostaną dostarczone 08/09.11.2018

 

 

Dodatkowy numer telefonu 535 427 623

 

NAJBLIŻSZA DOSTAWA 25 października (Czwartek)

Cukinia krajowa ekologiczna


Cukinia  krajowa ekologiczna
Cena: 9,00 zł
- +
kg
produkt dostępny

(Kraj pochodzenia: Włochy)

Często niedoceniana cukinia stanowi bardzo cenne źródło witamin i minerałów. Jest bogata w witaminy B1, B2, C i PP. Ponadto stanowi cenne źródło karotenu, czyli prowitaminy dla witaminy A.
To jeszcze nie koniec. Cukinia jest również źródłem kilku ważnych minerałów. Jest bogata w wapń, a także potas - związek szczególnie ważny latem, gdy upał powoduje jego utratę drogą pocenia się.
Lekka, w dużym procencie złożona z wody, jest idealna dla osób, które chcą zrzucić zbędne kilogramy.
Cukinia to warzywo o niskiej wartości kalorycznej - 100 gram cukinii dostarcza organizmowi zaledwie 15-16 kcal.
Cukinia to warzywo, które umożliwia ”detoks” i ochronę przed szkodliwymi dla naszego organizmu substancjami. Można ją jeść bez obawy o trucizny, jakimi nasiąka wiele produktów spożywczych, bowiem cukinia nie kumuluje metali ciężkich.
Warzywo to nie dość, że jest lekkostrawne, to ma jeszcze zbawienny wpływ na procesy trawienia. Szczególnie polecić można ją osobom, które jedzą dużo „zakwaszających” produktów, takich jak np. mięso i cytrusy. Wszystko dlatego, że cukinia posada właściwości odkwaszające. Będzie znakomita dla osób, które cierpią na nadkwaśność i zgagę czy dolegliwości refluksowe.

 

Źródło: kobieta.dziennik.pl/kuchnia-i-przepisy/artykuly/351229,cukinia-pyszna-i-zdrowa-oto-wartosci-odzywcze-i-zdrowotne-wlasciwosci-cukinii.html