ZAMÓWIENIA NA KOLEJNĄ DOSTAWĘ PRZYJMUJEMY DO PONIEDZIAŁKU 20.08.2018 do godz.21.00

 

Dostawa na Warszawę i okolice  naszym transportem 23.08.2018. Dostawa kurierem INPOST 24.08.18

 

Z POWODU ŚWIĘTA PRZYPADAJĄCEGO W DN.15.08 (środa) W PRZYSZŁYM TYGODNIU NIE REALIZUJEMY ZAMÓWIEŃ. WSZYSTKIE ZŁOŻONE ZAMÓWIENIA ZREALIZUJEMY W PODANYM WYŻEJ TERMINIE

 

Dodatkowy numer telefonu 535 427 623

 

NAJBLIŻSZA DOSTAWA 23 sierpnia (Czwartek)

Czekolada 60% kakao z figą - PACARI ekologiczna


Czekolada 60% kakao z figą - PACARI ekologiczna
Cena: 10,00 zł
15,90
- +
50g
produkt dostępny
PROMOCJA!

(Kraj pochodzenia: Ekwador)

Składniki:
masa kakaowa 60%, figa 7%, cukier trzcinowy, masło kakaowe, lecytyna słonecznikowa.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador.
 
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 561 kcal (2351kJ),
tłuszcze: 36 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
węglowodany: 53 g
- w tym cukry: 53 g
białko: 6,3 g
sól: 0,04 g
 
Czekolada 60% z Figą to unikalne połączenie delikatnego, słodkiego smaku figi z ciemną czekoladą. Doskonały smak oraz walory odżywcze owocu figi sprawiają, że można rozkoszować się wyśmienitym smakiem, a tym samym dbać o zdrowie. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari.
 
Figa jest najlepszym źródłem błonnika spośród wszystkich owoców suszonych, które wspomagają prace jelit. Skarbnica wapnia dla wzmocnienia kości oraz cenne właściwości potasu i magnezu pomagają obniżyć ciśnienie. Zawiera witaminy z grupy B oraz A, C, E, K. Posiada także właściwości wykrztuśne.
 
Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.
Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.
 
Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".