ZAMÓWIENIA NA KOLEJNĄ DOSTAWĘ PRZYJMUJEMY DO PONIEDZIAŁKU 23.07.2018 do godz.21.00

 

Dostawa na Warszawę i okolice  naszym transportem 26.07.2018. Dostawa kurierem INPOST 27.07.18

 

Dodatkowy numer telefonu 535 427 623

 

NAJBLIŻSZA DOSTAWA 26 lipca (Czwartek)

Czekolada 60% kakao z trawą cytrynową - PACARI ekologiczna


Czekolada 60% kakao z trawą cytrynową - PACARI ekologiczna
Cena: 10,00 zł
15,90
- +
50g
produkt dostępny
PROMOCJA!

(Kraj pochodzenia: Ekwador)

Składniki:
ziarna kakao 60%, cukier trzcinowy, masło kakaowe, lecytyna słonecznikowa, esencja trawy cytrynowej 0,01%.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador.
 
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 600 kcal (2514kJ), 
tłuszcze: 40 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25 g
węglowodany: 50 g
- w tym cukry: 40 g
białko: 10 g
sól: 0 g
 
 
Czekolada o smaku trawy cytrynowej otrzymała Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2012 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2012). Czekolada o orzeźwiającej kombinacji smaku trawy cytrynowej i ciemnej czekolady z kwiatową nutą. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari.
 
Trawa cytrynowa jest rośliną rosnącą w lasach tropikalnych, posiada cytrynowy zapach, ma zastosowanie w kuchni jako przyprawa oraz w medycynie naturalnej jako środek moczopędny, tonizujący i pobudzający. Dobrze wpływa na trawienie i nudności, a także wykazuje działania napotne i przeciwgorączkowe.
 
Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.
Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.
 
Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union"