Zamówienia na najbliższą dostawę przyjmujemy  do 15 lipca do godziny 21.00. Dostawę na terenie Warszawy i w najbliższych jej okolicach zrealizujemy w czwartek 18 lipca

 

Zamówienia do klientów spoza Warszawy  dostarczone zostaną  w piątek 19 lipca.

 

 

Dodatkowy numer telefonu 535 427 623

 

NAJBLIŻSZA DOSTAWA 25 lipca (Czwartek)

Koper włoski (fenkuł) ekologiczny


Koper włoski (fenkuł) ekologiczny
Cena: 8,00 zł
- +
sztuka ok 450g
produkt dostępny

(Kraj pochodzenia: Sycylia)

To typowa roślina makii śródziemnomorskiej, znana od czasów rzymskich, którzy wykorzystywali nasiona fenkułu aby nadać typowego, anyżkowatego aromatu mięsom. Tradycja ta zachowała się do dzisiaj, typowym dodatkiem do wędlin i świeżych kiełbas na Sycylii są nasion dzikiego kopru włoskiego. Uprawa fenkułu, rozpoczęta w XVI wieku, znalazła na Sycylii idealne warunki klimatyczne. Nasiona wysiewa się końcem lata aby już od listopada do wiosny cieszyć się zbiorami. Fenkuł to naturalne źródło witaminy A, B i C oraz potasu. Ma chrupką konsystencję, smakowo dobrze łączy się z pomarańczami i zieloną cebulką.