Nasz sklep posiada certyfikat nr PL-EKO-07-18907 wydany przez jednostkę certyfikującą AGOBIOTEST. Oznacza to, że jesteśmy pod stałym nadzorem sprawdzającym, czy produkty, które sprzedajemy spełniają wszystkie wymagania określone w rozporządzeniach Unii Europejskiej dotyczących rolnictwa ekologicznego.

 

SZANOWNI PAŃSTWO

Aktualnie zamówienia zbieramy do PONIEDZIAŁKU 16 GRUDNIA DO GODZ. 24.00. 

Paczki do klientów z Warszawy i najbliższych jej okolic  dostarczamy w czwartek 19 grudnia, paczki do klientów z pozostałych miast dostarczamy w piątek 20 grudnia

Zamówienia na produkty świąteczne z Warszawy i okolic objęte naszym dowozem dostarczymy 23 grudnia.

 

 

Dodatkowy numer telefonu 535 427 623

 

NAJBLIŻSZA DOSTAWA 19 grudnia (Czwartek)

Maca (120 kapsułek x 500 mg)


Maca  (120 kapsułek x 500 mg)
Cena: 89,00 zł
- +
opakowanie
produkt dostępny

(Kraj pochodzenia: Wielka Brytania)

Maca to andyjska roślina pochodząca z wysokogórskich rejonów. Jej łacińska nazwa to Lepidium meyeni. Od przeszło 2000 lat jest ważnym elementem diety mieszkańców Peru i Boliwi. Niemal każda część rośliny jest wykorzystywana np. : korzenie maca mogą być  gotowane z owsianką czy też fermentowane do piwa, liście są często spożywane na surowo. Podczas hiszpańskiego okresu kolonizacji maca była tak ceniona, że używano jej jako formy waluty. Legendy podają, że Inkowie stosowali maca przed bitwą, aby zwiększyć ducha walki, siłę i kondycję. 

Maca posiada wysoką wartość odżywczą, zawiera wiele substancji mineralnych i witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zazwyczaj zawiera ok 10% białek, 60% węglowodanów, 9% błonnika.

Istnieje kilka kolorów maca: kremowy, żółty, zielony, fioletowy, czerwony, czarny. Zasadniczo mają one zbliżone właściwości, niemniej jednak różnią nieznacznie w zależności od koloru. Maca czarna np.energetyzuje, rewitalizuje, korzystnie wpływa na pamięć. Maca żółta wykazuje ponadto działanie poprawiające sprawność seksualną i libido.

Maca BIO  Suplement Diety


Rainforest Foods Maca jest uprawiana ekologicznie na wysokości ponad 4000 m i stanowi połączenie 4 rodzajów: czerwonej, żółtej, fioletowej i czarnej, dzięki czemu otrzymujemy w jednym produkcie wszystko to co najlepsze.
Maca Rainforest Foods otrzymała nagrodę Platinum Award za najlepszy ekologiczny produkt sproszkowany w 2011roku.

Maca Raiforest Foods posiada certyfikat ekologiczny Soil Association, co gwarantuje, że produkt sprzedawany jako ekologiczny rzeczywiscie takim jest. Jedyną gwarancją, że klient  kupuje produkt ekologiczny jest certyfikat ekologiczny danego kraju i obowiązkowe logo UE w postaci zielonego liścia (dotyczy produktów spożywczych, w tym suplementów diety). Ponadto wszystkie produkty certyfikowane ekologicznie muszą posiadać kod certyfikacji na opakowaniu. Dla firm brytyjskich takich jak Rainforest Foods ma to format GB-ORG-05. Jeśli taki kod nie jest obecny na opakowaniu-produkt nie jest ekologiczny.

Certyfikat ekologiczny jest gwarancją, że produkt nie jest skażony resztkami pestycydów, środków owadobójczych czy chwastobójczych. W trosce o swoje zdrowie warto wybierać produkty z certyfikatem ekologicznym.

Maca Rainforest Foods jest kapsułkowana w Wielkiej Brytanii przez wiodącą firmę, spełniającą rygorystyczne normy i wymogi MHRA (Medicine and Healthcare products Regulatory Agency). Wszystki kapsułki Rainforest Foods są produkowane na bazie roślinnej celulozy, mają certfikat Vegan Society, Halal i Kosher. Każda kapsułka zawiera 100%maca i nic ponadto-czyli żadnych substancji wypełniających, przeciwzbrylających, cukru itp.

 

Sposób użycia: Dziennie do 2 kapsułek popijając wodą, najlepiej 30 minut przed posiłkiem.

 

Skład:                                                                 1 kapsułka 2 kapsułki

Sproszkowany korzeń Maca (Lepidium peruvianum Chacon) 500 mg         1000 mg

wegetariańska kapsułka ( Hydroksypropylometyloceluloza)

 

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. 

Nie należy przekraczać zlecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Sposób przechowywania : Suplementy diety  należy przechowywać w sposób  niedostępny dla małych dzieci.

Z dala od bezpośredniego promieniowania słonecznego, w temperaturze poniżej 30C.