Nasz sklep posiada certyfikat nr PL-EKO-07-18907 wydany przez jednostkę certyfikującą AGOBIOTEST. Oznacza to, że jesteśmy pod stałym nadzorem sprawdzającym, czy produkty, które sprzedajemy spełniają wszystkie wymagania określone w rozporządzeniach Unii Europejskiej dotyczących rolnictwa ekologicznego.

 

SZANOWNI PAŃSTWO

Aktualnie zamówienia zbieramy do PONIEDZIAŁKU 16 GRUDNIA DO GODZ. 24.00. 

Paczki do klientów z Warszawy i najbliższych jej okolic  dostarczamy w czwartek 19 grudnia, paczki do klientów z pozostałych miast dostarczamy w piątek 20 grudnia

Zamówienia na produkty świąteczne z Warszawy i okolic objęte naszym dowozem dostarczymy 23 grudnia.

 

 

Dodatkowy numer telefonu 535 427 623

 

NAJBLIŻSZA DOSTAWA 19 grudnia (Czwartek)

Makaron orkiszowy Gnocchi Sardi ekologiczny


Makaron orkiszowy Gnocchi Sardi ekologiczny
Cena: 12,50 zł
- +
opakowanie/300g
produkt dostępny

(Kraj pochodzenia: Polska)

Gnocchi czyli grudy, grudki. Pierwowzorem były kluski w rodzaju polskich kopytek.
Z ziemniaków, sera czy mąki...

Sardi – dotyczy Sardynii. Nasze Gnocchi ma kształt muszli i stąd polska nazwa. Surowcem nie jest ser czy ziemniaki ale pradawne zboże orkisz, o lekkim posmaku orzechów. Dzięki temu makaron można jeść bez dodatku okraszając jedynie masłem i szczyptą przypraw.

Jako, że jest to makaron przypisany do terenów wiejskich, gdzie strawa musi być pożywna, podawany był zazwyczaj z fasolą. My przygotowaliśmy zestaw urozmaicony, ale bezmięsny.

Makaron orkiszowy z pomidorami i cukinią

Składniki:
400 g cukinii (2-3 szt.)
400 g pomidorów z puszki
50 g cebuli (1 szt.)
1 łyżeczka miodu
2 łyżeczki oleju
1 łyżeczka startego parmezanu
3 ząbki czosnku
świeża natka pietruszki
pieprz i sól do smaku
400 g dobrego makaronu orkiszowego

Cukinię umyj, obierz i pokrój na średnią kostkę. Cebulę drobno posiekaj i usmaż na oleju na złoty kolor. Dodaj cukinię i smaż jeszcze kilka minut. Dodaj pomidory, posiekany czosnek i przyprawy – duś kolejne kilka minut. Zestaw z ognia i dodaj posiekaną pietruszkę i miód. Całość posyp startym parmezanem.

SMACZNEGO !